Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy zuhanyzás után elhúzza a zuhanyfüggönyt, és meglepődve tapasztalja, hogy nincs a törülközője a megszokott helyen. Na de most nem erről akarok írni.

Szeretem kihangsúlyozni az állásinterjúkon, hogy én ám olyan fickó vagyok, aki tanul a hibáiból! Sőt, annyira fejlett a módszertanom, hogy képes vagyok mások hibáiból is tanulni. Ezt mindig bekajálják, hiszen az agyunk úgy működik, hogy egy állítást önmagában még megkérdőjelez, de ha egy minimális körítést teszünk mellé (ami hihető), akkor ritkán kérdőjelezik meg. Gondoljuk végig egy rendőrségi kihallgatás közben az alábbi két eshetőséget:

- Hol tartózkodott a gyilkosság éjjelén?

- Otthon voltam, este vacsoráztam, tévét néztem, majd aludtam.

Vaaaaaagy:

- Maga ölte meg a feleségét?

- Én.

Tehát készüljünk fel minden eshetőségre. Ma reggel arra ébredtem, hogy nincs több tej a hűtőmben. Ez már önmagában is katasztrófa, de én azzal tetéztem a dolgot, hogy tegnap elalváskor elterveztem, ma müzlit fogok reggelizni! Nem jött össze.

Tippek:

  • Legyen otthon mindig dobozos, UHT tej - inkább ne legyen, az szar.
  • Legyen otthon mindig tejpor - utoljára 10 évesen ettem (!) tejport, amikor a nagymamám készletét dézsmáltam. Egyszerűen imádtam. Meg kell nézni, hogy vajon gyártanak-e még ilyesmit (tuti van ilyen, hiszen ott van a Completa is, nem? Amúgy a Completa nem olyan jó nyersen. Ez a klasszik kék zacsis cucc kéne.)
  • Készíthetünk tejszerű dolgot csupa finom hozzávalóból - én ma ezt tettem. Mint ahogy amúgy is szoktam.
  • Legyen otthon mindig tej - Na ez a tuti.

Tehát ha evésről van szó, legyünk kreatívak.