Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Tanuljunk meg elengedni

Földön, vízen, levegőben - akár ez is lehetne a BKV jelszava, de nem az. Őszintén szólva, nekem fogalmam sincs mi lehet a BKV jelszava (még a saját jelszavam sem végleges - és addig nem is szeretnék beszélni róla), de valami olyasmit tudnék elképzelni, mint pl:

  • "Utazz ismerős helyekre idegen emberekkel" - amolyan francia idegenlégiósan, csak itt nem kell megölni senkit
  • "Közelebb, mint gondolnád" - mikor először nem érted mi ez a szag, de aztán rájössz hogy az egyik utitársad
  • "Olykor gyorsabb, mint gyalog" - csak őszintén! A HR-es azt mondta, hogy ez most az új trend

Egy rahedli tanulmány megállapította már, hogy a legtöbb bacival nem is a WC ülőkéjén fogunk találkozni, hanem a telefonunkon, bevásárlókocsi fógókáján, illetve a tömegközlekedési kapaszkodókon. Gondolom, hogy nem azokra a bacikra gondolnak, amit olyan lelkesen viszünk be az élőflórás tejtermékekkel. Pedig mennyivel olcsóbb és időtakarékosabb lenne, ha elég lenne reggel megnyalogatni a metrókapaszkodót, és hipp-hopp helyreállna a bélflóra (mondjuk aki épp léböjtkúrázni akar az ne vesse el az ötletet).

Én igyekszem mindig elengedett kézzel utazni. Néha előfordul, hogy nagyot fékez a jármű, és olyankor általában egy utitárs ölében kötök ki. De ez nem akkora katasztrófa, hiszen volt már olyan, hogy így ismerkedtem meg egy lánnyal, és eljött utána randizni! Na jó ez nem igaz. 

Tovább

Éneklés közben főzök

Van két dolog, amit nagyon szeretek csinálni, és ezek közül az egyik a főzés. Alapvetően szeretek enni, így már elég korán elkezdtem érdeklődni: Az ételek, és ami mögötte van. (Hogy lehet ezt a kifejezést egy normális mellékmondatként kezelni?? Agyrém. Vágó úr, szeretném felhívni az általános iskolai tanárnőmet! - amikor még ment a tévében a Milliomos, be akartam kerülni, és akkor az összes lehetséges helyre egy gimis tanárom számát adtam volna meg. Érzésre többet tudtak volna segíteni, mint a kocsmacimbik.)

Érdekes, hogy volt egy időszak, amikor szerettem a tojást. Akkor még egészen kicsi voltam (olyanokkal át tudtak verni, hogy rántotthúsnak adták el nekem a rántott cukkinit, én hülye meg simán bekajáltam), és megettem szinte minden formában. Majd jött kb. 15 év kihagyás, és valahogy visszalopta magát a szívembe. Azóta a rántotta és én országos cimborák vagyunk.

Átugrom azt a részt, amikor bénáztam a főzéssel (különben is ki emlékszik már), és tekintsük most úgy, hogy a konyhámban mind a három darab csillagánizs egy gumimárkáról kapta a nevét.

Tehát ott állok a fazékban fortyogó víz fölött, beleöntöm a tagliatelle tésztát, várom, hogy aldantéra alakuljon, eközben pestot pöckölök a mályvaszínű mélytányérba. Na de mit csináljon az alkotó, amíg pihen? Énekeljen! Szoktam táncolni is.

És soha ne felejtsük el, hogy mit mondott Gordon Ramsay a nyers halról!

Tovább

Elfogyott a tej. Mit tegyünk?

Bizonyára mindenkivel előfordult már, hogy zuhanyzás után elhúzza a zuhanyfüggönyt, és meglepődve tapasztalja, hogy nincs a törülközője a megszokott helyen. Na de most nem erről akarok írni.

Szeretem kihangsúlyozni az állásinterjúkon, hogy én ám olyan fickó vagyok, aki tanul a hibáiból! Sőt, annyira fejlett a módszertanom, hogy képes vagyok mások hibáiból is tanulni. Ezt mindig bekajálják, hiszen az agyunk úgy működik, hogy egy állítást önmagában még megkérdőjelez, de ha egy minimális körítést teszünk mellé (ami hihető), akkor ritkán kérdőjelezik meg. Gondoljuk végig egy rendőrségi kihallgatás közben az alábbi két eshetőséget:

- Hol tartózkodott a gyilkosság éjjelén?

- Otthon voltam, este vacsoráztam, tévét néztem, majd aludtam.

Vaaaaaagy:

- Maga ölte meg a feleségét?

- Én.

Tehát készüljünk fel minden eshetőségre. Ma reggel arra ébredtem, hogy nincs több tej a hűtőmben. Ez már önmagában is katasztrófa, de én azzal tetéztem a dolgot, hogy tegnap elalváskor elterveztem, ma müzlit fogok reggelizni! Nem jött össze.

Tippek:

  • Legyen otthon mindig dobozos, UHT tej - inkább ne legyen, az szar.
  • Legyen otthon mindig tejpor - utoljára 10 évesen ettem (!) tejport, amikor a nagymamám készletét dézsmáltam. Egyszerűen imádtam. Meg kell nézni, hogy vajon gyártanak-e még ilyesmit (tuti van ilyen, hiszen ott van a Completa is, nem? Amúgy a Completa nem olyan jó nyersen. Ez a klasszik kék zacsis cucc kéne.)
  • Készíthetünk tejszerű dolgot csupa finom hozzávalóból - én ma ezt tettem. Mint ahogy amúgy is szoktam.
  • Legyen otthon mindig tej - Na ez a tuti.

Tehát ha evésről van szó, legyünk kreatívak.

Tovább

Kávé - instant vagy főzött legyen?

Főzött legyen. De jó az instant is.

Tovább

Tudatos éberség

A sztori ott kezdődik, hogy miután megszülettem, olyan dühös voltam a szüleimre, hogy két évig nem szóltam hozzájuk. Ezalatt volt időm kifejleszteni azt a képességemet, hogy békésen tudok aludni szinte minden mozgó járműben. Ezt gimi alatt odáig tökéletesítettem, hogy a buszra való felszállás után jó esetben (=találtam szabad széket) már 2-3 perc alatt el tudtam aludni. Érzékszerveimet addig élesítettem, mire felismertem azt, hogy a busz mikor áll meg köztes megállókban, és mikor ér be a végállomásra. Tehát a végállomáson ébredtem fel. Természetesen előfordult, hogy néhány rendkívül szimpatikus utazótársam ébresztett fel, hogy ideje leszállni. Hálás vagyok nekik, és annak, hogy akkor még nem voltak fénykepezős telefonok. Valójában akkor még telefonok sem voltak. Kész szerencse, hogy buszok már voltak.

Ez a komparatív előnyöm hirtelen hátránnyá vált, amikor letettem a jogsit. Az ember 17 évesen már nem fiatal, nehezen vesz fel új szokásokat, és örül, ha a reggeli merevedés nem deréktájt jelentkezik. Mégis úgy gondoltam, hogy van még minimum 15 jó évem még, nem kéne a Volán mögött elaludni (a fent említett buszok a Borsod Volán törzsgárdájába tartoztak, és mögöttük elaludni egyenes utat jelentett volna a csomagtartújukba).

  1. Hallgassunk hangos zenét! - nem jó, betéve tudom az összes zenét, hamar unalmassá válik, elalszom
  2. Énekeljük a hangos zenét! - nem jó, nem ismerem a szöveget, nincs sikerélmény, unalmassá válik, elalszom
  3. Vigyünk utazótársakat, akik szóval tartanak! - nem jó, nem tudnak visszajutni a kiindulási helyre
  4. Pofozzuk magunkat fel váratlanul! - nem jó, mert a meglepetés ereje hamar elszállt, ha túl gyenge akkor nem hatásos, ha túl erős akkor meg lerepül a szemüvegem és jön a Volán csomagtartója
  5. Együnk! - ez bevált! A megfelelő időben elropogtatott falat csodákat művel. Persze lehet, hogy csak azért, mert imádok enni.

Természetesen ahány ember, annyi megoldás létezik. Bár ez engem különösebben már nem izgat.

Mellesleg tudtátok, hogy ha énekeltek akkor nem tudtok félni? Régen azért jártak le dudorászva a sötét pincébe az emberek.

Tovább

Ma így ébredtem

blogavatar

Mindennapi cuccok

Utolsó kommentek