Impresszum Help Sales ÁSZF Panaszkezelés DSA

Minden ló

A minap részt vettem egy grillpartin. Idilli felállást kell elképzelni: volt fedett terasz amit gondtalanult benőtt valami növény, volt kutya aki a sört is kinézte a számból, volt 3 féle pácban (no nem egyszerre) érlelt csirkemell, volt bendzsó és volt 3 éves eperpálinka is. Ti láttatok már fán termő epret? Na abból készül az eperpálinka. Nagyjából hasonlóan kell szüretelni mint a földiepret (hajolgatva, guggolgatva, a földön ülve szöszmötölve), csak előbb meg kell rázni a fát. Ebben igazán jó voltam kiskoromban. Milyen kár, hogy a mostani állásinterjúkon csak olyan unalmas témák vannak, mint a vezetői stílus, konfliktuskezelés, szervezeti-hierarchia-tűrő képesség, asszertivitás, meg hogy mondj 12 módot arra, hogy megtudd világít-e még a lámpa a hűtőben anélkül, hogy kinyitnád az ajtót. Ez utóbbi amúgy tetszik. 

Ittunk pár pohárral, és valakiben felvetődött, hogy micsoda állat a ló! Micsoda.

Feltettem magamnak a kérdést: mitől ló a ló? Miután nem csak magamnak tettem fel, parázs (értitek, grillparti!) vita alakult ki minden, ehhez kapcsolódó témában. Kiderült, hogy szőrén jó megülni a lovat, de ha mégse, akkor a nyereg alá tegyünk húspuhító sót - biztos ami biztos. Kiderült, hogy nem szabad a lónak kockacukrot adni, de ha mégis, akkor készüljünk ugrani ha nekiszaladna egy fának. Kiderült, hogy a lóhús igazán finom és egészséges, de ha mégse, akkor együk meg a lónak szánt répát - miután eleget lógattuk az orra előtt. 

Abban maradtunk, nyerget lényegében bármire lehet tenni. Meg lehet lovagolni egy hintát, dohányzóasztalt, korlátot, rottweilert, nyulat, liftet vagy a 4-es metrót is. Egyedül egy dologra kell figyelnünk: találjunk magunknak megfelelő nyerget, amin elfér a seggünk.

És akkor még a zebrán való átkelésről nem is beszéltem.

Tovább

A rántotta ezer arca

Én egy olyan fickó vagyok, aki szeret reggelente enni. Nem vagyok szigorú magamhoz, szeretek én más napszakban is enni - a reggeli viszont kiemelt figyelmet érdemel. Két módon szokott indulni a reggelem: vagy futok reggel vagy nem (ez olyan, hogy a világon kétféle ember létezik - az egyik szerint a világon kétféle ember létezik, a másik szerint nem).

Ha reggel futok, akkor könnyen megehető, édes dologra vágyom igazán. Az se baj ha folyékony. Fogok egy almát/körtét/epret/málnát vagy bármilyen más gyümölcsöt, aztán belerakom a turmixgépbe. Teszek mellé opcionálias gyömbért, vörösáfonyát, diót, mákot vagy bármi mást. Adok hozzá valamilyen ízű fehérjeport (lényegtelen milyen, mert a végeredmény kétszer úgy sem tud ugyanaz lenni) és vizet. A mai újításom egy darab nyers tojás volt, amiről nem mondom hogy érezhető változást hozott, de elégedettséggel töltött el a jelenléte. Megnyomom a gombot. Ez után megnyomom a turbógombot is. A végeredmény egy joghurt állagú trutyi lesz, amihez már csak zabpelyhet adok és kész a reggeli!

Ha reggel nem futok, akkor csokis müzlit eszek tejjel, amiket még vasalás előtt mutatok be egymásnak, hogy legyen idejük megismerkedni, amíg az inggel elkészülök. Szeretem ha jól megszottyad a müzli.

Kaptam egy csomó rajongói levelet, hogy ezeket a reggeliket fényképezzem le, mert sokkal jobban megjönne hozzá a kedvetek. Hát nem fogom.


 

Tovább
123
»

Ma így ébredtem

blogavatar

Mindennapi cuccok

Utolsó kommentek